Alles over de EMB test

Wat is een EMB test?

De EMB test, of voluit de Energetische Morfologische Bloedtest, is een test waarbij er door middel van een vingerprik bloed wordt afgenomen. Het bloed wordt vervolgens onderzocht in een laboratorium. Bij dit onderzoek wordt vanuit zowel een regulier perspectief als vanuit energetisch en holistisch perspectief naar de bloedwaarden gekeken. Deze test vervangt echter niet je reguliere test bij de huisarts, maar kan daar wel complementair aan zijn. Alle cellen in het lichaam hebben een cel-eigen energetische waarde, ofwel de trilling van de cellen. Deze energetische waarde worden via resonantie gemeten waarna een totaal overzicht van de fysieke en mentale gezondheid zichtbaar wordt. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar:

 • Leverbelasting
 • Darmverstoring
 • Parasieten, bacteriën, schimmels, virussen
 • Hormonen
 • Zuurbase balans
 • B12-status
 • Vitaminen tekorten
 • Mineralen tekorten
 • Toxische belasting
 • Voedingsintoleranties/sensitiviteit
 • Laaggradige ontstekingen
 • Insuline resistentie
 • Cortisol resistentie/tekort
 • Ontgifting
 • Bijnierblokkade
 • Endorfine resistentie/tekort
 • Laag schildklierhormoon syndroom
 • Bioritme verstoring
 • Lekkende barrière darm en mond
 • Stress parameters

Regulier:                                                                          

 • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)
 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Hemoblobine (Hb)
 • Hematociet (Ht)
 • Mean Corpuscular Volume (MCV)
 • Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC)

Wanneer doe je een EMB test:

Ervaar jij klachten zoals bijvoorbeeld: vermoeidheid, slaapproblemen, weinig energie, opgeblazen buik, obstipatie, problemen rondom je menstruatie, mentale problemen of stemmingswisselingen? Dit zijn veelvoorkomende problemen waarvan bepaalde indicatieve waarden vaak goed terug te zien zijn in de uitslag van de EMB-test.

Het EMB traject is geschikt als je (langdurig) last hebt van klachten en hier de oorzaak van wilt achterhalen. Dit traject is ook geschikt als je aan je gezondheid wilt werken, maar niet weet waar je moet beginnen. Tot slot werkt dit traject ook als je jezelf weer als je energieke zelf wilt voelen.  

Heb je vragen of deze test iets voor jou zou kunnen zijn, of staan jouw klachten er niet tussen? Mail dan even naar info@daniquekwakman.nl, dan kunnen we samen uitzoeken of en hoe dit traject ook voor jou een uitkomst kan zijn.

Hoe gaat het in zijn werking?

Intake (45 á 60 minuten) : Tijdens de intake bespreken wij jouw intake-formulier en nemen we bloed af doormiddel van een vingerprik. Dit bloed stuur ik op naar het laboratorium waar het onderzocht wordt. Na deze afspraak ga je naar huis en krijg je meteen je eerste adviezen waarmee je aan de slag kunt gaan. Aan de hand van dit intakegesprek en je bloeduitslag, schrijf ik jouw persoonlijke advies met daarbij tips over voeding, leefstijl, suppletie en beweging.

Tijdens het vervolg consult zullen wij elkaar weer zien. Dan bespreken wij jouw persoonlijke advies en kun jij aan de slag met alle tips.

Tijdens het afsluitende consult bespreken wij hoe het nu met je gaat, kijken we waar we nog bij kunnen sturen en hoe we je gezondheid optimaal kunnen houden naar de toekomst toe.

Eventuele vervolgconsulten zijn daarna altijd nog bij de boeken.