Wat is orthomoleculaire therapie?

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculair bestaat uit de woorden:

Orthos” (Grieks):  juist, recht, gezond en
“Moleculair”: met betrekking tot het lichaam / molecule.

Orthomoleculaire geneeskunde gaat over het behouden en optimaliseren van je gezondheid, met behulp van vitamines, mineralen, vetzuren en andere belangrijke voedingsstoffen.
Het wordt ook weleens ‘voedingsgeneeskunde’ genoemd: wanneer alle voedingsstoffen in je lichaam optimaal beschikbaar zijn, herstel en stimuleer je de eigen geneeskracht. Voedingstoffen spelen een zeer belangrijke rol bij het functioneren van de stofwisseling in jouw lichaam. Ze zorgen ervoor dat alle onderdelen in jouw lichaam beter functioneren. Die kennis is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.
Wanneer een van je organen niet goed functioneert, ontstaat er een disbalans in je lichaam én krijg je met klachten af te rekenen. De orthomoleculaire geneeskunde vertrekt van het uitgangspunt dat de juiste concentratie vitamines, mineralen, spoorelementen, eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten in het lichaam ziekte kan genezen.

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”, wist hij.
Maar ook de andere leefstijlpijlers zoals bewegen, slaap, stress en mindset horen bij dit plaatje.

Als orthomoleculair therapeut stel ik geen diagnose, maar help en ondersteun ik je zodat de biochemische processen in jouw lichaam weer optimaal kunnen verlopen. 

Als je niet luistert naar het fluisteren van je lichaam, gaat je lijf vanzelf schreeuwen.

Orthomoleculaire therapie is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. Het uitgangspunt bij orthomoleculaire therapie is, dat een ziekte eerder zal genezen wanneer onze lichaamscellen (onze bouwstenen) voorzien worden van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, koolhydraten en vetten. Gezonde voeding draagt bij aan een gezond lichaam. Wetenschappelijk onderzoek toont aan, dat verkeerde voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van welvaartsziekten. Orthomoleculaire therapie kan een belangrijke rol spelen bij preventie en behandeling van deze ziektes.

Ben jij er klaar voor om met je gezondheid aan de slag te gaan?